WebGL aplikace pro prohlížení živých 360° panoramat

Abstract
Tato práce se zabývá řešením streamování živých panoramat zaobírající úhel pohledu 360° použitím většího množství webkamer a jejich zobrazením pomocí aplikační rozhraní WEBGL ve webovém prohlížeči. Výsledkem této práce je aplikace s řešením typu server-klient, kde server zajišťuje zpracování a stream videa z webkamer a klient umožňuje zobrazení tohoto streamu na zařízeních disponujících webovým prohlížečem s podporou aplikačního rozhraní WEBGL.
This thesis deals with streaming 360 degree panoramas with multiple webcams. The final view is provided by WebGL API in a web browser. The final outcome of this thesis is to find a solution for a server-client type of application, where the server side provide processing and webcam streams and the client side can view such streams on devices that are supported by a web browser with (an application interface) WEBGL API.
Description
Subject(s)
panoráma, videopanoráma, stream videa, stream videa v reálném čase, WEBGL, aplikace server-klient, panorama, videopanorama, video sream, realtime video stream, WEBGL, server-client application
Citation
ISSN
ISBN