Postupy ochrany před podnikatelskými riziky

Abstract
Tato bakalářská práce se týká možností ochrany před podnikatelskými riziky s tím, že je zaměřena zejména na pojištění, konkrétně neživotní. Nejprve je rozebrán pojem riziko, jeho druhy a to, jak rizika řídit, tzv. risk management. Následně jsou představeny způsoby, kterými je možné se před riziky krýt a financovat jejich negativní dopady. Dále je pozornost věnována pojištění, jsou zde vysvětleny nejdůležitější pojmy, principy a také představena základní neživotní pojištění, která jsou využívána podnikatelskými subjekty. V páté kapitole je prezentována firma Ewals Cargo Care, s. r. o. v České Lípě a poté její současná pojistná ochrana. Další kapitoly se věnují představení nabídek pro kompletní pojištění vybraných vozidel této firmy od několika oslovených pojišťoven. Tyto nabídky jsou v poslední kapitole srovnány a posouzeny s ohledem na jejich cenu a skladbu. Nakonec je vybráno nejvýhodnější pojištění pro každý vůz zvlášť.
This bachelor thesis concerns the ability to protect against entrepreneurial risks that is focused on insurance, non-life insurance in particular. Firstly describes the concept of risk and their types and how to manage risks, called - risk management. Subsequently are introduced the ways in which it is possible to protect against risks and to finance their negative impacts. Attention is also paid to insurance, there are explained most important concepts, principles and also introduced the basic non-life insurance, which are used by businesses. The fifth chapter is presented the company Ewals Cargo Care, Ltd in Česká Lípa and then its current insurance coverage. Other chapters are devoted to presentation of offers for the entire insurance of selected vehicles from this company approached several insurance companies. These offers are in the last chapter compared and assessed with regard to their cost and composition. Finally, it is selected the best insurance for each vehicle separately.
Description
Subject(s)
Podnikatelská rizika, rizika, ochrana před riziky, pojistná ochrana, pojištění, havarijní pojištění, povinné ručení, majetkové pojištění, pojištění odpovědnosti, Entrepreneurial risks, risks, protection against risks, insurance protection, break down insurance, compulsory liability, property insurance, insurance of responsibility
Citation
ISSN
ISBN