Problematika bilingvních dětí

Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou bilingvních dětí. Popisuje základní typy bilingvismu a bilingvních rodin. Vyvrací mýty, které jsou s dvojjazyčností spjaty a vypisuje výhody a nevýhody, které z bilingvismu plynou. Dále se zaměřuje na pobyt bilingvního a cizojazyčného dítěte v mateřské škole a poskytuje odpovědi na nejčastější otázky rodičů. Součástí bakalářské práce je kazuistika rodiny, která detailně popisuje průběh výchovy českých dětí vyrůstající v Austrálii.
The bachelor thesis deals with a problems of bilingual children. Describes a basic types of bilingual and bilingual families. It overturns the myths which are going together with bilingualism and shows the advantages and disadvantages which flow from bilingualism. It is also focused on the residence of a bilingual and foreign-language child in the kindergarten and provides answers to the most frequently asked questions of parents. Part of the bachelor thesis is a case report of the family, which describes in details the course of Czech children raise in Australia.
Description
Subject(s)
jazyk, cizí jazyk, bilingvismus, vývoj řeči, předškolní věk, typologie bilingvismu, bilingvní dítě, language, foreign language, bilingualism, speech development, pre-school age, bilingual typology, bilingual child
Citation
ISSN
ISBN