Softwarová detekce polohy leteckého profilu v obrazu

Abstract
V této práci je popsán postup, jakým jsou zpracovány snímky z měření v NovémKníně, kde se měří proudění kolem leteckého profilu. Snímky použité v práci bylyzískány při měřeních na leteckém profilu NACA, a poté zpracovávány v programuIFGPro. Pro realizaci práce byl použit jazyk C# a jeho rozšiřující knihovna OpenCV. První část práce je úvodem do problematiky zpracování obrazových materiálů, další část se zabývá různými postupy při vyhodnocování snímků. Nakonec je popsána nejvhodnější metoda zpracování obrazu z hlediska přesnosti a časové náročnosti pro tento typ snímků.
In this work is described the process of how images are processed from measurements in Novy Knin, which measures the flow around an airfoil. The images used in the work were obtained during measurements on the NACA airfoil and are then processed in the program IFGPro. For the realization of the work was used C# language and its extension library EmguCV. The first part of work is an introduction to image processing, the next part is focused on different procedures for image processing. Last part, is desribes best image processing method in termsof accuracy and time required for this type of images.
Description
Subject(s)
NACA profil, flutter, interferometrické měření, EmguCV, zpracování obrazu, NACA airfoil, flutter, interferometric measurrement, EmguCV, Image processing
Citation
ISSN
ISBN