Realizace tepelné regulace v uzavřeném prostoru

Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a realizací tepelné soustavy a regulací její vnitřní teploty. Cílem diplomové práce je návrh a realizace hardware a software, který bude schopen udržovat konstantní nastavitelnou teplotu v uzavřeném prostoru reálného modelu. Pro realizaci by měl být použit minipočítač, embedded systém, na platformě Linux.K nastavování parametrů systému by mělo sloužit grafické uživatelské rozhraní, které by mělo pracovat přes webový prohlížeč. Pomocí rozhraní lze nastavit výkon akčních členů, konstanty regulátoru, žádanou hodnotu a pracovní režim systému. Zařízení by mělo umět pracovat jako zdroj konstantního výkonu akčních členů, v režimu PID regulátoru a v režimu automatického měření.Dalším požadavkem pro uživatelské rozhraní je zaznamenávání měřených a nastavovaných hodnot pro jejich další zpracování. Výstupní soubor dat by měl být kompatibilní s prostředím Matlab.Součástí práce je identifikační měření na tepelné soustavě, určení matematického modelu, jeho simulace a návrh konstant PID regulátoru.
This thesis is about temperature control on real temperature system. The thesis aims are design and create hardware and software that will be able to keep the temperature on set-point in closed space real model. For design will used embedded system on Linux platform.For systems parameters settings is used graphical user interface that will worked in internet browser. By this interface user can setting actuator power, PID controllers constants, set-point and working mode. This device can worked as constant actuator power as PID controller and contain system for automatic measurement. Next request for user interface is saving process data for offline processing. Output files must be compatible with Matlab.Thesis contain identification process for dynamic system, discover transfer functions model for this temperature system and discover PID controllers constants for this model.
Description
Subject(s)
regulace teploty, tepelná soustava, identifikace, PID regulátor, webové rozhraní, Linux, Matlab, embedded systém, hardware, software, temperature control, temperature system, system identification, PID controller, web interface, Linux, Matlab, embedded system, hardware, software
Citation
ISSN
ISBN