Udržitelné a odpovědné podnikání

Abstract
Diplomová práce je zaměřena na problematiku udržitelného a odpovědného podnikání zemědělského podniku. Cílem práce je navrhnout projekt pro splnění podmínek zvolené dotace, která je vhodnou možností rozvoje chovu skotu v podniku v souladu s principy udržitelnosti. Vedlejším cílem je zhodnocení možnosti přechodu řešeného podniku na ekologické zemědělství. V první kapitole je vysvětlen udržitelný rozvoj v zemědělství, dále ekologické zemědělství a dotace podporující udržitelný rozvoj v zemědělství na základě literární rešerše. V druhé kapitole je popsána současná situace podnikání v trvale udržitelných zemědělských systémech v České republice. Ve třetí části je popsán podnik, dále je zhodnocena možnost přechodu podniku na ekologické zemědělství a je navržen projekt pro splnění podmínek zvolené dotace. Závěrem jsou uvedena konečná doplnění, závěry a shrnutí.
This diploma thesis is focused on sustainable and responsible business. The aim of thesis is to design a project to meet a conditions of a chosen subsidy that is a good development opportunities for cattle breeding of enterprise in accordance with the principles of sustainability. The secondary objective of thesis is to evaluate a possibility of conversion of enterprise to organic farming. The first chapter explains the sustainable development of agriculture, as well as organic farming subsidies and promoting sustainable development in agriculture based on a literature review. In the second chapter is described a current situation of business in sustainable agricultural systems in the Czech Republic. The third part describes the example of company and further chapter evaluates the possibility of conversion enterprise to organic farming and the project is designed to meet the conditions of the selected subsidy. At the end of the thesis are presented the final additions, conclusions and summary.
Description
Subject(s)
Udržitelné podnikání, rozvoj, ekologické zemědělství, primární sektor, agrární sektor, dotace, Sustainable business, development, organic farming, primary sector, agricultural sector, subsidies
Citation
ISSN
ISBN