Afrika mýma očima - oděvní kolekce

Abstract
Pro tuto práci mě inspirovalo Africké odívání, především pro svoji barevnost a techniku zpracování textilie. Inspirace vychází z tradičního afrického oděvu, který je vytvořený z úzkých tkaných pruhů látek. Ty jsou africkými tkalci nejrůzněji skládány a sešívány v určitý motiv, čímž vzniká téměř umělecké dílo. Do oděvu jsem se snažila vnést modernější pojetí týkající se především střihu a použité technologie. Výtvarně jsem toto téma zpracovala do textilních objektů, vytvořených technikou tkaní keprových pruhů, připomínající motiv šachovnice.
For this bachelor thesis I have got inspired by african dressing, especially for its coloring and textile processing technique. The inspiration comes from traditional african clothing, which is made of narrow woven stripes of fabrics. These woven stripes are all folded and sewn by african weavers into a particular motive, creating almost an artistic work. I have tried to bring more modern concept regarding to its shape and the used technology. I have elaborated this theme in textile objects created by the technique of weaving twill strips, reminiscent of the theme of a chessboard.
Description
Subject(s)
africký oděv, oděvní kolekce, barevnost, technika výroby, tkanina, textilní objekt, African clothing, clothing collection, coloring, production technology, cloth, textile object
Citation
ISSN
ISBN