Chemické rozbory PVC hydroizolačních fólií

Title Alternative:Chemical analyses of water-proofing PVC foils
Loading...
Thumbnail Image
Date
2010
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This diploma thesis focuses on the experiment to find any system which canbuild a water-proofing PVC foils database, in other words, the database of their IRspectrums, chromaticity coordinates and filler content which can help to determinebackground of an unknown sample, or to judge the reasons that lead to degradation ofinsulation properties. According this database would be possible to predict properties ofa new foil on condition that its composition is the same as composition of another foil ifits characteristics are known several years. The aim of this diploma thesis is an effort todiscover the way to a relatively easy, moreover, fast and not so expensive method whichcould analyse these types of foils and to detect the question why insulation propertiesfailure happened, or to predicate characteristics of a new foil according informationfrom database.
Tato diplomová práce se zabývá pokusem o nalezení systému, podle kterého bybylo možné vytvořit databázi hydroizolačních PVC fólií, resp. jejich IR spekter,souřadnic barevnosti, obsahu plniv, atd., podle kterých by bylo možné stanovit původneznámého vzorku, nebo odhadnout důvody, které vedou k degradaci izolačníchvlastností. Podle této databáze by bylo možné i predikovat vlastnosti a chování fólienové, za předpokladu, že by její složení bylo totožné se složením jiné folie, u které jejejí chování v horizontu několika let známo. Cílem této diplomové práce je tedy snahao nalezení cesty k nějaké relativně jednoduché a pokud možno rychlé a ne přílišfinančně nákladné metodě, která by mohla tyto fólie analyzovat a odhalit proč došlok selhání izolačních vlastností, popř. predikovat chování nové fólie na základěinformací z databáze.
Description
katedra: KCH; rozsah: 66
Subject(s)
database, water-prooging pvc foils, ir spectrum, chromaticity, coordinates, filler content, degradation, insulation properties, databáze, hydroizolační pvc fólie, ir spektrum, souřadnice barevnosti, obsah plniv, degradace, izolační vlastnosti
Citation
ISSN
ISBN