Hudebně pohybové aktivity v hodinách hudební výchovy na prvním stupni základní školy

Title Alternative:Musically-physical activities in primary music classes
Loading...
Thumbnail Image
Date
2010
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This diploma thesis is focused on musically-physical activities that could be used in primary music classes and in other school subjects too. The main aim is to create a summary of these activities and show to a new method: Brain gym. The theoretical part introduces musically-physical education, adverts to its meaning and submits to the set of musically-physical activities. The practical part offers concrete examples of these activities with a view to individual subjects and introduces exercises of brain gym. The empirical part deals with measure of effect the brain gym method on pupils in primary school.
Diplomová práce se zaměřuje na hudebně pohybové aktivity, které lze využít v hodinách hudební výchovy na prvním stupni základních škol, ale také v ostatních předmětech. Cílem je vytvořit přehled těchto aktivit a ukázat novou metodu Mozková gymnastika. Teoretická část představuje hudebně pohybovou výchovu, poukazuje na její význam a předkládá soubor hudebně pohybových aktivit. Praktická část nabízí konkrétní příklady těchto aktivit s ohledem na jednotlivé předměty a představuje cviky mozkové gymnastiky. Empirická část se zabývá mírou vlivu metody mozkové gymnastiky na žáky prvního stupně základní školy.
Description
katedra: KPV; přílohy: 1 CD ROM; rozsah: 93 s., 27 s. obr. příloh
Subject(s)
musically-physical activities, school subject relations, brain gym, hudebně pohybové aktivity, mezipředmětové vztahy, mozková gymnastika
Citation
ISSN
ISBN