Tvorba metodického materiálu pro výtvarnou výchovu v 5. ročníku ZŠ

Title Alternative:Creation of Methodological Material for Art Lessons in fifth grade of Basic School
Loading...
Thumbnail Image
Date
2010
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The diploma thesis deals with problems and production of textbooks and methodical materials for art education. The diploma thesis analyses some of the available textbooks, methodical manuals and other publications. Also, it includes textbook chapters and supporting material for the 5th grade art class in the primary school. In the theoretical part it specifies conceptions related to the books, production of these books and their relationship to teaching. In the practical part it compares selected text materials for art education; in addition, it contains a questionnaire research and a proposal of textbook chapters supplied with methodical materials.
Diplomová práce se zabývá problematikou a tvorbou učebnic a metodických materiálů ve výtvarné výchově. Tato práce analyzuje některé dostupné učebnice, metodické příručky a další publikace. Dále předkládá kapitoly učebnice a doprovodný metodický materiál pro výtvarnou výchovu v 5. ročníku základní školy. V teoretické části vymezuje pojmy související s učebnicemi, jejich tvorbou a vztahem k výuce. V praktické části porovnává vybrané textové materiály k výtvarné výchově, dále obsahuje výzkum v podobě dotazníků a návrh kapitol učebnice doplněný metodickým materiálem.
Description
katedra: KPV; rozsah: 93 s., 16 s. obr. příloh
Subject(s)
textbooks, methodical manual, art teaching, art and culture, učebnice, metodická příručka, výtvarná výchova, umění a kultura
Citation
ISSN
ISBN