Ošetřovatelská péče u agresivních pacientů

Title Alternative:Nursing care in aggressive patients
Loading...
Thumbnail Image
Date
2015
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Práce se zabývá agresivním chováním pacientů, a jak se s touto agresivitou vyrovnávají všeobecné sestry na vybraných pracovištích. V teoretické části práce jsou vysvětleny základní pojmy související s agresí a agresivitou a dále následuje popis látek, jež negativně ovlivňují chování lidí. Další kapitola se věnuje možnosti zklidnění pacienta od rozhovoru až po fyzické omezení. Výzkumná část práce je zaměřena na analýzu dat, která byla získaná ve výzkumném šetření. Cílem práce bylo zjistit, jak často se ošetřující personál setkává s agresivitou ze strany pacientů, jak se s tímto faktem vyrovnává, zda je zájem o další vzdělání v tomto směru a jakou formu. Šetření bylo provedeno s povolením vedení Nemocnice s poliklinikou v České Lípě, a. s.
Bakalářská práce se zabývá agresivním chováním pacientů, a jak se s touto agresivitou vyrovnávají všeobecné sestry na vybraných pracovištích. V teoretické části práce jsou vysvětleny základní pojmy související s agresí a agresivitou a dále následuje popis látek, jež negativně ovlivňují chování lidí. Další kapitola se věnuje možnosti zklidnění pacienta od rozhovoru až po fyzické omezení. Výzkumná část práce je zaměřena na analýzu dat, která byla získaná ve výzkumném šetření. Cílem práce bylo zjistit, jak často se ošetřující personál setkává s agresivitou ze strany pacientů, jak se s tímto faktem vyrovnává, zda je zájem o další vzdělání v tomto směru a jakou formu. Šetření bylo provedeno s povolením vedení Nemocnice s poliklinikou v České Lípě, a. s.
The Bachelor Thesis deals with an aggressive behaviour of patients A how to cope with this aggressive balanced nurses on the selected workplaces. Theoretical part of work is focused on explaining the concepts related with aggression and aggression. It introduces the substances negatively influencing the behaviour people. Establishing the possibility of calming the patient. From an interview after the physical limitations. The practical part of work is focused to analysis of data which data was detected in the research study. The investigation was carried with help by anonymous questionnaires. The aim of the investigation was determine how often nurses are meeting with an aggressive from patients. How to cope with this fact. Whether interested in further education in this field and what form favours. The investigation was carried out with the kind enabling guided in hospital in Ceska Lipa.
Description
75 stran :tabulky, grafy +1 CD-ROM
Subject(s)
aggressiveness, nursing care, agresivita, ošetřovatelství, ošetřovatelská péče
Citation
ISSN
ISBN