Coordination of Information Flows in International Road Transport Enterprises

Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu procesů a informačních toků ve dvou malých podnicích silniční nákladní dopravy, jejich efektivitu a následnou optimalizaci. V úvodu práce jsou představeny pojmy související s odvětvím logistiky, její vztah k dodavatelskému řetězci a řízení dodavatelského řetězce a k dopravě. Spolu s logistickými informačními systémy jsou představeny také principy informačního managementu a znalostního managementu. V druhé části práce jsou představeny dva konkrétní malé sesterské podniky silniční nákladní dopravy se sídlem v České republice a Rumunsku. Jsou popsány jejich procesy, které jsou následně analyzovány a vyhodnoceny z hlediska efektivnosti. V závěru jsou navržena optimalizační řešení těchto neefektivních procesů a návrh budoucího rozvoje těchto podniků.
The diploma thesis focuses on the topic of process and information flows analysis their effectiveness and subsequent optimization in two small road freight transportation enterprises. The introduction of the thesis presents the concepts of Logistics, its relation to supply chain and supply chain management as well as transportation. Principles of information management and knowledge management alongside with the logistics information systems are also introduced. In the second part of the thesis, two specific small road freight transportation sister enterprises based in Czech Republic and Romania are presented. Their processes are described, and subsequently analysed and evaluated in terms of efficiency. In the final section, optimization solutions for process inefficiencies and bottlenecks are proposed as well as suggestions for future development of the studied enterprises.
Description
Subject(s)
Data, Dodavatelský řetězec, Doprava, Efektivita, Informace, Informační management, Informační systém, Komunikace, Logistika, Malý podnik, Mezinárodní kontext, Moudrost, Nákladní doprava, Optimalizace, Proces, Řízení dodavatelského řetězce, SWOT analýza, Znalost
Citation
ISSN
ISBN