Zdravé stravování

Abstract
Cílem je zpracování pedagogického projektu podporujícího zdravý životní styl formou seznámení s vhodnými stravovacími návyky pro děti i celé rodiny, aby podpořili správné fungování těla a minimalizovali dopady nevhodného složení jídelníčku.V teoretické části se zabýváme výchovou ke zdravé výživě, potravinovou pyramidou, základními živinami a poruchami zdraví. V praktické části se uskuteční přednáška odborníka o zdravém stravování. Na základě informací a poznatků z této přednášky budou účastníci sestavovat potravinovou pyramidu, zdravý jídelníček a připraví jednoduché pokrmy.
The main goal of this thesis is to compile a pedagogical project supporting a healthy lifestyle by introducing appropriate eating habits to children and the whole family to support the proper functioning of the body and minimize the effects of inappropriate diet.In the theoretical part, we deal with education for healthy nutrition, food pyramid, basic nutrients, and health disorders.In the practical part, there will be a lecture by an expert on healthy eating. Based on the information and knowledge from this lecture, participants will build a food pyramid, a healthy menu, and prepare simple meals.
Description
Subject(s)
zdravé stravování, zdravý životní styl, zdravá výživa, živiny a vitamíny, potravinová pyramida, healthy eating, healthy lifestyle, healthy nutrition, nutrients and vitamins, food pyramid
Citation
ISSN
ISBN
Collections