Sborník tréninkových příprav na soustředění dětského oddílu plážového volejbalu

Abstract
Tato bakalářská práce se zaměřuje na tvorbu sborníku tréninkových příprav použitelných na soustředění dětských oddílů plážového volejbalu. Je rozdělena na teoretickou část a praktickou část. Teoretická část se zabývá významnými daty a úspěchy z historie plážového volejbalu. Také se v krátkosti věnuje pravidlům, rozměrům hřiště, druhům míčů. Zaměřuje se i na obecný rozbor tréninkové jednotky dětí, kde rozebírá schopnosti, které je potřeba rozvíjet v určité věkové kategorii s návazností na vývojovou psychologii dětí. Praktická část se zaobírá tvorbou sborníku, kde je uvedeno 7 dní tréninkových příprav. Program je rozdělen po dnech v návaznosti na čas začátku a konce soustředění, obohacen herními a zábavnými prvky. Hry se zaměřují na spolupráci ve skupině, ale také na rozvíjení logického myšlení. Sborník je přílohou, aby mohl být využitelný jako inspirace při trénování.
This bachelor thesis aims to compose a compilation of training activities which are often employed on children's beach volleyball training camps. It is divided into two separate parts- the theoretical and the practical, respectively. The theoretical section concerns the key dates and successes in the world of beach volleyball. It also deals with the rules, playfield sizes and ball types. Besides the above mentioned, the theoretical part focuses on the general analysis of children's training unit and the abilities that should be strived to be developed in each age group based on the children's psychological development stage. The practical part aims to compile a collection, in which 7 days of training preparations are outlined. The program is separated by days, following the time of the beginning and the end of the training camp. It is enriched by playful and entertaining elements. The games place an emphasis on teamwork, as well as the development of logical thinking. The compilation is enclosed in an appendix, so it can be used as an inspiration for trainers.
Description
Subject(s)
Plážový volejbal, sborník, tréninkové přípravy, soustředění, děti, Beach volleyball, compilation, training, training camp, children
Citation
ISSN
ISBN