Využití dramatické výchovy v mateřské škole

Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na využití metod a technik dramatické výchovy u dětí předškolního věku. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část obsahuje charakteristiku předškolního věku, popis dramatické výchovy a její uplatnění a působení v mateřské škole. Praktická část je zaměřena na vytvoření a ověření programu, který je zaměřen na metody a techniky dramatické výchovy a následné vyhodnocení tohoto programu skrze strukturovaný rozhovor učitelů ve vybraných mateřských školách.
This bachelor thesis is focused on the usage of methods and techniques of drama education for children in preschool age. The work is divided into theoretical and practi-cal part. The theoretical part contains the characteristics of preschool age, a description of drama education and its application and use in kindergarten. The practi-cal part is focused on the creation and verification of a program that focuses on methods and techniques of drama education and evaluation of this program through a structured interview with teachers in selected kindergartens.
Description
Subject(s)
Dramatická výchova, metody a techniky DV, předškolní období, cíle, rozhovor, Drama education, methods and techniques of drama education, preschool age, ob-jectives, interviews
Citation
ISSN
ISBN