Pohled dospívajících z dětského domova na jejich budoucí život

Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na představy dospívajících z dětského domova o jejichbudoucím samostatném životě, na podporu od dětského domova a také na jejichpovědomí o zajištění náležitostí potřebných pro samostatný život. Teoretická část se zabývá charakteristikou adolescentů, potřebami každého jedince, funkcemi rodiny a ústavní výchovou. Také se zabývá podporou adolescentů od státu a neziskovýchorganizací. Praktická část popisuje proces a výsledky výzkumného šetření, a doporučení pro praxi.
The bachelor thesis is focused on adolescents from children's home ideas about their future separate life, on a support from children's home and also on adolescents knowledge about collateral of things related with adults life. The theoretical part deals with a characteristic of adolescents, everyone's needs, function of a family and institucional care. It also deals with the support of adolescents from the state and from nonprofit organizations. The practical part describes a process and results of the research survey and recommendations for practice.
Description
Subject(s)
Dětský domov, ústavní výchova, představa budoucího života, odchod z dětskéhodomova, adolescence, Children's Home, Institucional care, idea about a future life, leaving the Children's Home, Adolescence
Citation
ISSN
ISBN