Realizace zařízení pro měření provozních a jízdních vlastností elektrokola

Abstract
Tato diplomová práce se zabývá rešerší, návrhem a realizací zařízení pro měření a ukládání provozních a jízdních dat elektrokola. Rešerše se zabývá možnostmi měření fyzikálních a především elektrických veličin. Dále je popsán návrh a volba hardwarových komponent včetně řídicího procesoru a senzorů. Vytvořené elektrické zařízení sbírá data ze senzorů elektrického proudu (ACS758), napětí (napěťový dělič), teploty (DS18B20), otáček (TLE4906L) a polohy GPS (A2200-A) a ukládá je na SD kartu. V práci jsou popsány i problémy, které se v průběhu realizace objevovaly a bylo nutné jejich řešení pro další postup.
This diploma thesis deals with research, layout and realisation of datalogger for measuring and storage of operational and driving data of the e-bike. The research focuses on measurement options of physical and electrical quantities. The layout of the device and selection of hardware components, including the control processor and sensors, are also described. The electrical device created collects data of electrical current (ACS758), voltage (voltage divider), temperature (DS18B20), speed (TLE4906L) and GPS position (A2200-A) from the sensors and stores it on an SD card.The diploma thesis also deals with problems, which had shown during the realization and which had to be solved for the next steps.
Description
Subject(s)
datalogger, měření proudu, měření napětí, měření otáček, elektrokolo, Datalogger, current measurement, voltage measurement, rotation speed measurement, ebike
Citation
ISSN
ISBN