Kalkulace a tvorba cen ve vybraném podniku

Abstract
Bakalářská práce se zabývá kalkulacemi a tvorbou cen ve vybraném podniku. První část práce je věnována teoretickým východiskům nákladů, vývoji kalkulačních vzorců, metodám kalkulací, cenové tvorbě a cenové politice. Všechny informace jsou čerpány z odborné literatury.V druhé části je charakterizován podnik Novoplast Liberec s. r. o. Je zde popsána historie podniku, jeho výrobní proces, vyčíslena kalkulace na konkrétní výrobek. Pozornost je věnována také aktuální situaci podniku a dopadům pandemie Covid-19. V závěrečné části práce je provedeno vlastní zhodnocení a předložen návrh na konkrétní zlepšení efektivnosti ve výrobě.
The bachelor's thesis addresses calculations and pricing in a selected company.The first part of the thesis is devoted to the theoretical basis of costs, development of calculation formulas, calculation methods, pricing and pricing policy. All information is drawn from professional literature.The second part characterizes company Novoplast Liberec s. r. o. It describes the history of the company, its production process, calculation for a specific product. Attention is also paid to the current situation of the company and the effects of the Covid-19 pandemic.In the final part of the work, evaluation is performed and a proposal for specific improvement of efficiency in production is presented.
Description
Subject(s)
Náklady, kalkulace, metody kalkulací, kalkulační systém, cena, cenová tvorba, Costs, calculations, calculation methods, calculation system, price, pricing
Citation
ISSN
ISBN