Uplatňování prvků environmentálního managementu v ubytovacích zařízeních ve vybraném regionu

Abstract
Tato bakalářská práce se zaměřuje na aplikaci prvků environmentálního managementu v ubytovacích zařízeních. Konkrétně se práce zabývá uplatňováním jednotlivých prvků v Mladé Boleslavi a okolí. Nejdříve jsou v teoretické části vysvětleny pojmy, které se týkají ubytovacího zařízení jako klasifikace a certifikace ubytovacích zařízení. Dále se práce v teoretické části zabývá environmentálním managementem, jeho prvky a jeho výhodami a nevýhodami. Cílem bakalářské práce je provést analýzu uplatňování prvků environmentálního managementu v některých ubytovacích zařízeních v Mladé Boleslavi a jejím okolí. Výzkum je proveden prostřednictvím anonymního dotazníku, který byl vybraným ubytovacím zařízením rozeslán emailem. Výsledky z dotazníku jsou uvedeny v praktické části této bakalářské práce. Na základě výsledků výzkumu se projevuje, jaký je rozsah uplatňování prvků environmentálního managementu v Mladé Boleslavi a okolí.
This bachelor thesis deals with the application of environmental management elements in accommodation facilities. Specifically, the thesis deals with the application of individual elements in Mladá Boleslav and its surroundings. Firstly, the theoretical part explains the concepts relating to the accommodation, such as the classification and certification of accommodation establishments. Furthermore, the thesis in the theoretical part deals with environmental management, its elements, and its advantages and disadvantages. The aim of the bachelor thesis is to carry out an analysis of the application of environmental management elements in some accommodation facilities in Mladá Boleslav and its surroundings. The research is carried out via an anonymous questionnaire, which was sent by e-mail to the selected accommodation. The results of the questionnaire are examined in the practical part of this bachelor thesis. Based on the results of the research, it is reflected what is the extent of the application of environmental management elements in Mladá Boleslav and its surroundings.
Description
Subject(s)
Certifikace a klasifikace ubytovacích zařízení, environmentální management, prvky environmentálního managementu, ubytovací zařízení šetrná k životnímu prostředí, Certification and classification of accommodation facilities, elements of environmental management, environmental management, environmentally friendly accommodation
Citation
ISSN
ISBN