Využití didaktických her ve výchově k občanství

Abstract
Diplomová práce se zabývá využíváním didaktických her v předmětu Výchova k občanství na 2. stupni Základních škol. Je rozdělena na 2 části, kdy teoretická část je obsahovou analýzou odborné literatury, zabývající se didaktickými hrami a možnostmi jejich využití. V praktické části je vytvořen návrh na soubor použitelných her ve Výchově k občanství, přičemž účinnost některých z nich je ověřena v následných pilotážích, které byly provedeny záměrně na dvou odlišných typech škol tak, aby bylo možné zjistit míru efektivního naplňování očekávaných výstupů v závislosti na rozmanitosti škol.
This diploma thesis focused on an application of didactic games within Citizienship at the secondary grade of the elementary school. It is divided into two parts. The first, theoretical part, is the analysis of the literature devolted to the didactic games and their usage. In the second, practical part, a set of games for Citizienship classes is suggested. The effectivity of selected games is attested in two different types of schools in order to detect the level of the expected effective completion of the outcomes that are school variation dependent.
Description
Subject(s)
didaktická hra, Člověk a společnost, organizace výuky, typologie her, očekávané výstupy, didactic game, Man and Society, teaching organization, games typology, Citizienship outcomes
Citation
ISSN
ISBN