Kolekce oděvů inspirovaná dílem Josefa Váchala-"Mezi Bohem a Ďáblem"

Title Alternative:Fashion collection inspired by the work of Josef Váchal - "Between God and the Devil"
Loading...
Thumbnail Image
Date
2010
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Bakalářská práce nesoucí podnázev {\clqq}Mezi Bohem a Ďáblem`` je inspirovaná životem a dílem Josefa Váchala - geniální postavy české výtvarné kultury 20. století.Práci představuje kolekce osmi dámských modelů. Hlavní myšlenkou celé kolekce jevyjádřit a zachytit nálady Váchalových děl v soudobém oděvu. Ty oplývají ponurou a tajemnou atmosférou a zároveň, a to především díky barevným výšivkám a digitálnímutisku, odrážejí umělcovu nespoutanost, divokou fantazii, mystiku a exorcismus.Ústřední barvou je černá, doplněná temně hnědou, se kterými ostře kontrastují již zmiňované výšivky a tisky. Cílem bakalářské práce bylo vytvořit ucelenou kolekci oděvů, která je inspirovaná tímto pozoruhodným umělcem, avšak zároveň je nositelná i extravagantní, praktická a funkční, estávající z různých druhů oděvu, které jsou navzájem kombinovatelné.
Bachelor thesis bearing the subtitle "Between God and the Devil" is inspired by the life and work of Josef Váchal - brilliant personality of the Czech artistic culture of the 20th century. This work presents collection of eight women's fashion models. The main idea of the whole collection is to reflect and capture the mood of Váchal´s works in contemporary clothing. They evoke the gloomy and mysterious atmosphere as well, mainly thanks to colourful embroideries and digital printing, reflect the artist's rampancy, a wild imagination, mysticism and exorcism. The central color is black, complemented by dark brown, which contrast sharply with the already mentioned embroideries and prints. The aim of this thesis was to create a comprehensive collection of clothing inspired by this remarkable artist, and also to present a fashion which is wearable and extravagant, practical and functional and consisting of various types of clothing that are combinable with each other.
Description
katedra: KDE; přílohy: 1 DVD; rozsah: 68 s., 20 s. obr. příloh.
Subject(s)
josef váchal, oděvní kolekce, černá barva, mystika, výšivka, digitální, tisk, josef váchal, fashion collection, black, mysticsm, embroidery, digital print
Citation
ISSN
ISBN