Studium možností generování ozonu pomocí elektricky nabitých vlákenných struktur a možnosti jejího využití při dekontaminaci škodlivin

Abstract
Tato bakalářská práce studuje možnost generování ozonu pomocíelektricky nabitých vlákenných struktur a jeho následné využití přidekontaminaci škodlivých látek. V první fázi se práce zaobírá rešeršídosud známých systémů výroby plynného ozonu, vlastnostmiozonu a jeho využitím v praxi. V druhé fázi následuje konkrétní návrhzařízení pro generování plynného ozonu na základě vlákennýchstruktur za pomoci zkroucených měděných vodičů a jeho následnákonstrukce. Poté jsou v práci popsány provedené základní experimentyse zkonstruovaným zařízením, hlavně ověření funkčnosti výrobyozonu a výkonu zařízení. Na závěr jsou zhodnoceny výsledkypráce.
This bachelor thesis studies possibility of ozone generation withhelp of electrically charged fiber structures and the possibility ofits use in decontamination of pollutants. In the first part of thethesis are described industrial production of gas ozone, ozone attributesand its use in practise. The second part of the thesis is focusedon concrete design of a device, which generates ozone on the basicof fiber structures with help of twisted copper wires. Furthermore,it is also described its construction. Then functionality and performanceare verified with help of several experiments. At the end areevaluated results of the experiments.
Description
Subject(s)
ozon, zkroucené vodiče, vysoké napětí, dekontaminace, ozone, twisted wires, high voltage, decontamination
Citation
ISSN
ISBN