Multimediální příručka sjezdové lyžařské průpravy

Abstract
Práce má za účel vypracovat multimediální příručku sjezdové lyžařské průpravy. Poslouží nejenom studentům a pedagogickým pracovníků TU v Liberci, Katedry tělesné výchovy a sportu, ale i veřejnosti jako pomocný materiál pro výuku lyžování. Videa obsahují ukázku a zpomalený záběr pohybu, který poskytne dostatečný čas na pochopení jednotlivých cvičení. Videa by měla být kompatibilní téměř se všemi zařízeními. Přehrát je tedy bude možné i v mobilním telefonu, který si lyžař může vzít na svah a řídit se cvičeními. Práce pokrývá sjezdovou lyžařskou průpravu, která je v začátku výuky zásadní pro výuku lyžování. Předvádějící je Simona Machytková, autorka bakalářské práce. Materiál byl natočen během zimních sezón 2018/2019 a 2019/2020 ve skiareálu Špindlerův Mlýn.
The thesis aims to create a multimedia manual of downhill skiing preparation. It will serve not only to students and teachers of TU Liberec, the Departement of Physical Education and Sport but also to the public as a useful material for teaching downhill skiing. The videos include a sample and a slow-motion of the movement, which give sufficient time to understand each exercise. The videos should be compatible with almost all devices. To play them will be possible even on a mobile phone, which the skier can take to the slope and follow the instructions. The thesis covers the topic of downhill skiing preparation, which is at the beginning essential for teaching skiing. The acting person is Simona Machytková, the author of the thesis. The material was filmed in the winter seasons 2018/2019 and 2019/2020 in ski areal Špindlerův Mlýn.
Description
Subject(s)
lyžování, průpravné lyžařské dovednosti, multimediální příručka, oblouky, Downhill Skiing, Skiing Preparation, Multimedia Manual, Turns
Citation
ISSN
ISBN