Školní úspěšnost studentů - vliv vzdělání rodičů

Title Alternative:Students School Success - Influence of Parents Education
Loading...
Thumbnail Image
Date
2008
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The thesis concerns with school success in influence to parents education, factors involved and their influence in school success or failure of a student. Theoretical part of thesis is divided into three parts. There is in the 1st part explained concept of School Success and Failure. The 2nd part relates to factors influencing School Success, inside and outside factors. There is in 3rd part put stress on a family, definition of a family, function of a family, members of a family and also education styles and their influences for development of a child. Practical parts of the thesis concentrate on detection of influence school, teachers, parents and family setting to School Success. There are by questionnaire {\clqq}School Success{\clqq} checked differences between students attending Secondary Training Textile College Secondary School for Garment makkers and Secondary Pedagogic School.
Bakalářská práce se zabývá školní úspěšností ve vlivu na vzdělání rodičů, dále jaké faktory na ni působí, jak ovlivňují školní úspěch či neúspěch žáka. Teoretická část bakalářské práce je rozdělena do tří částí. V první části je vysvětlen pojem školní úspěšnost a školní neúspěšnost. Druhá část je zaměřena na činitele ovlivňující školní úspěch, na vnější a vnitřní činitele. Následně třetí část je zaměřena na rodinu, co je rodina, jakou plní funkci, kdo rodinu tvoří, jaké jsou výchovné styly a jejich vliv na rozvoj dítěte. Praktická část je zaměřena na zjištění toho, jak škola, učitelé, rodiče a prostředí rodiny ovlivňuje žákův školní úspěch. Prostřednictvím dotazníku {\clqq}Školní úspěšnost`` je zjišťována rozdílnost mezi studenty na středním odborném učilišti oděvním, střední škole oděvní a pro další porovnání na střední škole pedagogické.
Description
katedra: KPP; přílohy: CD; rozsah: 73s. 7 s. příloh
Subject(s)
school success, school failure, family education, school atmosphere, teacher (student), školní úspěšnost, školní neúspěšnost, rodinná výchova, školní klima, učitel, žák (student)
Citation
ISSN
ISBN