Preparation of Nanofibrous Membranes for Oil/ Water Separation

Abstract
Kvůli zvýšenému povědomí o životním prostředí a přísným předpisům je nutné aplikovat nové metody separace olejů z průmyslových odpadních vod, mořských, oceánských vod a ropných směsí. V této práci je prezentována komplexní studie o separaci olejové odpadní vody nanovlákennou membránou včetně povrchové úpravy. Výzkumný vývoj, separace olejové odpadní vody, zlepšení pevnosti membrány, výkonnost propustnosti, samočisticí vlastnosti a membránové vlastnosti jsou také diskutovány.
Due to increased environmental awareness and strict regulations, it is necessary to apply new methods to separate oils from industrial wastewaters, sea, ocean waters, and oil spill mixtures. In this thesis, a comprehensive study is presented on the oily wastewater separation by nanofibrous membrane including surface modification. The research developments, oily wastewater separation, improving membrane strength, the performance of permeability, self-cleaning and the membrane properties are also discussed.
Description
Subject(s)
nanovlákna, membrána, separace, odpadní vody, olejové odpadní vody, mikrofiltrace, nanofibre, nanofiber, membrane, separation, wastewater, oily wastewater, microfiltration
Citation
ISSN
ISBN