Podpora rodičů při výchově dětí s ADHD

Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou ADHD a sestavením podpůrného programu pro rodičovskou skupinu, v níž se setkávají rodiče, kteří vychovávají děti s ADHD. Práce je rozdělena na část teoretickou a empirickou. Teoretická část obsahuje tři hlavní kapitoly, které se vztahují k problematice ADHD. V první kapitole je charakterizováno dítě s ADHD. Druhá kapitola se věnuje vztahům dítěte s ADHD a vhodným výchovným zásadám pro rodiče dětí s ADHD. Ve třetí kapitole je popsána intervence u dětí s ADHD.V rámci empirické části je proveden experiment, ve kterém je ověřována efektivita podpůrného programu pro rodiče dětí s ADHD. Podstatnou součástí je vytvořená Metodická příručka programu pro rodiče dětí s ADHD. Cílem výzkumu je sestavit program pro rodičovskou skupinu, v níž se setkávají rodiče, kteří vychovávají děti s ADHD, a zjistit jeho efektivitu.
This diploma thesis deals with the issue of ADHD and the construction of a support program for the parental group, which brings together parents who raise children with ADHD.The thesis is divided into a theoretical and empirical parts. The theoretical part contains three main chapters dealing with the issue of ADHD. The first chapter describes a child with ADHD. The second chapter deals with the child's ADHD relationship and the appropriate educational principles which fits for parents of children with ADHD. The third chapter describes the intervention of children with ADHD.Within the empirical part is performed an experiment in which the efficiency of the support program for parents of children with ADHD is verified. An essential part of the program is the Methodbook for parents of children with ADHD.The aim of the research is to set up a program for a parent group that meets parents who educate children with ADHD and to determine its effectiveness.
Description
Subject(s)
ADHD, rodina, výchova, rodičovská skupina, hyperaktivita, impulzivita, porucha pozornosti, ADHD, family, education, parental group, hyperactivity, impulsivity, attention deficit disorder
Citation
ISSN
ISBN