Návrh programu environmentální výchovy pro děti předškolního a mladšího školního věku

Abstract
Tato bakalářská práce prezentuje návrh vícedenního programu environmentální výchovy pro rodiče s dětmi předškolního věku, který je zařazen do pobytové nabídky penzionu Chata v Zákoutí v Harrachově. Teoretická část popisuje vývoj vztahu, přínosy a možnosti formování kontaktu dítěte s přírodním prostředím. V programové části jsou představeny konkrétní pedagogické metody rozvíjející environmentální senzitivitu a zkušenosti s přípravou a uváděním podobných programů. Závěrečná část obsahuje hodnocení úspěšnosti programu a jeho přínos pro účastníky pobytu.
This bachelor thesis presents the proposal of a multi-day programme of environmental education for parents with preschool children. The programme takes place in Chata v Zákoutí in Harrachov. The theoretical part describes the development of relationship, benefits and possibilities of forming the child's contact with the natural environment.In the programme section there are presented specific pedagogical methods that develop environmental sensitivity, the experience with the preparation and the introduction of similar programmes. In the last part the evaluation of the success of the program and its contribution to the participants is presented.
Description
Subject(s)
Předškolní dítě, volná hra, environmentální senzitivita, zážitková pedagogika, vztah k přírodě, pobytový program, uvádění programu, Pre-school child, free play, environmental sensitivity, experience pedagogy, relationship to nature, overnight programme, programme presentation
Citation
ISSN
ISBN