Časopis Od Ještěda k Troskám v letech 1935-1938/1947-1948

Abstract
Cílem bakalářské práce je analýza pěti ročníků vlastivědného sborníku Od Jěštěda k Troskám z období 19351938 a po poválečném obnovení ročníku 19471948. Zaměřena je na obsah textů a autory příspěvků. K vizualizaci výsledků jsou připojeny grafy. Pro lepší orientaci obsahuje práce rejstřík autorů se soupisem jejich příspěvků, místní a jmenný rejstřík. Blíže se zaměřuje na Místopisné paměti Českodubska. Dále porovnává ročníky předválečnéa poválečné, a to především obsahově.
The aim of the bachelor thesis is to analyze the five years of the homeland periodicalOd Ještěda k Troskám from the period 19351938 and after the post-war renewal of the year 19471948. It is focused on the content of the articles and the authors of the papers. Graphs are attached to visualize results. For better orientation, the work includes a register of authors with a list of their contributions, a local and a name index. It focuses more closely on the Místopisné paměti Českodubska. It also compares pre-war and post-war years, especially in content.
Description
Subject(s)
Od Ještěda k Troskám, Vlastivědná příloha Stráže severu, vlastivědný sborník, regionální historie, Od Ještěda k Troskám, Vlastivědná příloha Stráže severu, regional historical collection, regional history
Citation
ISSN
ISBN