Rozbor nebezpečí mikrobiologické kontaminace výrobků v podniku na výrobu potravinářských obalů

Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá rozborem nebezpečí mikrobiologické kontaminace výrobků v podniku na výrobu potravinářských obalů. Cílem práce je analyzovat hygienickou situaci v podniku, teoreticky vyhledat místa s největší úrovní mikrobiologické kontaminace a provést citlivostní analýzu, ověřit výsledky analýzy měřením, navrhnout limitní hodnoty kontaminace, navrhnout a implementovat nápravná opatření, provést kontrolní měření a navrhnout možnost použití tohoto vypracovaného postupu i pro jiné aplikace. V práci jsou použity dvě metody stanovení mikrobiologické kontaminace povrchů, a to Hygicult testy a otisk sterilním filtračním papírem přeneseným na živnou půdu.
This bachelor thesis deals with the analysis of the risk of microbiological contamination of products in a food packaging company. The aim of this work is to analyse the level of the company hygiene. Sites with the highest level of microbiological contamination have been theoretically searched for. Sensitivity analysis has been performed and its results verified. Limit values of contamination have been suggested, and implementation of corrective measures proposed. Further, control measurements have been carried out and the possibility of using this elaborated procedure for other applications suggested. Two methods for the determination of microbiological contamination of surfaces are used, namely Hygicult tests and sterile filter paper print transfer to the nutrient broth.
Description
Subject(s)
systém HACCP, zdravotní nezávadnost, mikrobiologická kontaminace, Hygicult testy, HACCP system, health safety, microbiological contamination, Hygicult tests
Citation
ISSN
ISBN