Internet jako nástroj současné doby

Abstract
Diplomová práce je výsledkem sedmiletého studia na Technické Univerzitě v Liberci. Během této doby jsem přestoupil z fakulty Vizuální komunikace, po dvou letech bakalářského studia a neshodách s panem docentem Stanislavem Zippem. V zápětí jsem našel útočiště na fakultě Environmentálního designu, která byla ještě vedená panem profesorem Bořkem Šípkem. Zde jsem poprvé pocítil porozumění v plném rozsahu a dostal volnost, kterou jsem se snažil využít. Po prvotním seznámení s tehdejším vedením ateliéru jsem začal většinu projektů realizovat pod vedením pana profesora Jaroslava Brabce, který byl nejen fotograf ale také kameraman. Přesto, že jsme měli oba diametrálně rozdílné metody a nástroje tvorby, vždy jsem si odnášel dokonalou představu, jak by práce měla ve výsledku vypadat.První dva semestry magisterského studia mi vedení poskytl pan architekt Saman Saffarian. Zde jsme se sešli velmi dobře v moderních technologiích a zaměřili jsme se spíše na formu a následnou úroveň prezentace projektu.Po celou dobu studia na fakultě Environmentálního designu jsem měl možnost věci především ohledně prostoru konzultovat s panem docentem Janem Stolínem, u kterého vznikla i hlavní linie konečné diplomové práce.Období studia na vysoké škole mi poskytlo prostor, možnosti a nástroje pro dotvoření svých hodnot, názorů a cílů, kterých bych chtěl dosáhnout. Také mi byl dopřán prostor a vedení při přemýšlení o problému ze všech stran. Díky pobytu v Liberci jsem poznal mnoho spolužáků a přátel. Někteří stejného smýšlení jako já, kde jsem mohl kultivovat, a jiní rozdílného, od kterých jsem se mohl učit. Děkuji všem výše zmíněným za oporu, vedení a vzdělávání, a z mých přátel především Ladislavu Hofmanovi, který mne vždy poslouchal a pomáhal hlavně po technické stránce.
The diploma thesis is the result of a seven-year study at the Technical University in Liberec. During this time I moved from the Faculty of Visual Communication, after two years of bachelor studies and disagreements with associate professor Stanislav Zippe. I found refuge in the Faculty of Environmental Design, which was still led by Professor Bořek Šípek. Here, for the first time, I felt an understanding in full and got the freedom I tried to use.After the initial introduction to the studio, I started to implement most of the projects under the guidance of Professor Jaroslav Brabec, who was not only a photographer but also a cameraman. Although we had both diametrically opposed methods and tools of creation, I always had a perfect idea of what the job should look like.The first two semesters of my master's degree were provided by architect Saman Saffarian. Here we met very well in modern technologies and focused more on the form and subsequent level of project presentation.Throughout my studies at the Faculty of Environmental Design, I had the opportunity to consult mainly with the associate professor Jan Stolín about the space.The period of university studies gave me space, possibilities and tools for completing my values, opinions and goals that I would like to achieve. I was also given space and guidance to think about the problem from all sides.Thanks to my stay in Liberec I met many classmates and friends. Some of the same minds as I, where I could cultivate, and others different from which I could learn.I would like to thank all of the above mentioned for their support, guidance and education, and especially for my friends Ladislav Hofman, who always listened to me and helped me mainly in technical part.
Description
Subject(s)
Internet, data, média, webové stránky, programování, robot, automatizace, počítač, realita, vzdělání, zdroje informací, manipulace, lež, politika, zprávy, noviny, zpravodajské servery, cenzura, svoboda, Internet, data, media, website, programming, robot, automation, computer, reality, education, information sources, manipulation, lie, politics, news, newspaper, news servers, censorship, freedom
Citation
ISSN
ISBN