Virtuální realita s Hololens

Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá rozšířenou a virtuální realitou, ve kterých jsou virtuální 3D objekty integrovány do skutečného prostředí v reálném čase v kombinaci s brýlemi Microsoft Hololens. V práci jsou popsány oblasti uplatnění rozšířené virtuální reality a vysvětleny základní pojmy. Zaměřuje se na vytváření aplikace určené pro Microsoft HoloLens ve spolupráci s knihovnami SDK Vuforia a knihovnou WorldAnchor. V softwaru Unity 3D za použití knihoven byla vytvořena aplikace realizující zobrazování 3D objektu na předem určené pozici dané cílovým obrázkem. V závěru práce jsou popsány 4 způsoby posílání dat z brýlí HoloLens na externí počítač.
This bachelor thesis deals with an extended and virtual reality in which virtual 3D objects are integrated into a real environment in real time in combination with the Microsoft HoloLens glasses. In this work application areas of the extended virtual reality are described and basic terms are explained. It is focused on creating an application designed for the Microsoft HoloLens in collaboration with the SDK Vuforia libraries and the WorldAnchor library. An application which realizes displaying 3D object to a predetermined position given by the target image was created in the Unity 3D software by using libraries. Four ways of sending data from the HoloLens glasses to an external computer are described at the end of this work.
Description
Subject(s)
Microsoft Hololens, SDK Vuforia, WorldAnchor, Rozšířená virtuální realita, Virtuální realita, Microsoft Hololens, SDK Vuforia, WorldAnchor, Augmented reality, Virtual reality
Citation
ISSN
ISBN