Zhodnocení závislostí vybraných ekonomických ukazatelů nadnárodního podniku Magna Exteriors s.r.o.

Loading...
Thumbnail Image
Date
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou závislostí mezi vybranými ekonomickými ukazateli v podniku Magna Exteriors (Bohemia) s.r.o. Cílem práce je pomocí aplikace vhodných statistických metod zhodnotit závislosti mezi danými ukazateli. Teoretická část práce se zaměřuje na definování zvolených ukazatelů finanční poměrové analýzy, dále pak na náležitosti nadnárodního podniku, na charakteristiku společnosti a na statistické metody použité k vyhodnocení získaných dat z výročních zpráv podniku. Praktická část je věnována zpracování dat. Nejprve je prostřednictvím regresní analýzy zhodnocen vývoj ukazatelů na čase, v další kapitole jsou pomocí korelační analýzy zkoumány závislosti mezi ukazateli. V závěru práce jsou výsledky zkoumání vyhodnoceny a je posouzen jejich přínos pro podnikovou praxi.
The submitted bachelor thesis deals with the analysis of dependencies among selected economic indicators in selected company Magna Exteriors (Bohemia). The aim of the thesis is to find out the degree of dependence between given indicators using appropriate statistical methods. The theoretical part of the thesis focuses on the definition of selected indicators of the financial ratio analysis, on the details of the multinational enterprise, on the characteristics of the selected company and on the statistical methods used to evaluate the data obtained from the annual reports of the company. The practical part is devoted to data processing, by partial regression and correlation analyzes. At the end of the thesis the results of the research are evaluated and their contribution to the company practice is assessed.
Description
Subject(s)
Poměrová analýza, rentabilita, likvidita, aktivita, zadluženost, kapitálový trh, regresní analýza, korelační analýza, Ratio analysis, profitabilty, liquidity, activity, indebtedness, capital market, regression analysis, correlation analysis
Citation
ISSN
ISBN