Vizualizace biologických vzorků pomocí fluorescenční mikroskopie

Abstract
V této bakalářské práci se snažíme osvojit si velmi náročnou obsluhu fluorescenčního mikroskopu. Teoretická část spadá převážně do oblasti fotochemie, fluorescence a mikroskopie. Našim cílem je osvojit si postupy navazování fluorescenčních barviv na biologické materiály. Snažíme se vizualizovat především biologické látky vyvíjené naší univerzitou (např. nanovlákna s imobilizovanými biomolekulami aj.). Zkoumáme také vzorky, které samy o sobě vykazují fluorescenční aktivitu a vizualizujeme je pomocí fluorescenčního mikroskopu LEICA DM6000B a spektroskopu Biotek Synergy HT.
The bachelor thesis is concerned in complicated operations of the fluorescence microscope. The theoretical part is focused on photochemistry, fluorescence and microscopy. Our main goal is to learn how to effectively bond dyes to biological materials. We try to visualize especially biological substances developer by our university (eg nanofibers with immobilized biomolecules, etc.). We also research samples that themselves exhibit fluorescence activity. We visualize samples using a LEICA DM6000B fluorescence microscope and a spectroscope Biotek Synergy HT.
Description
Subject(s)
fluorescence, mikroskopie, spektroskopie, fluorescenční barvy, nanovlákna, fluorescence, microscopy, spectroscopy, fluorescent colors, nanofibers
Citation
ISSN
ISBN