Inovace zařízení na měření závislosti síly na dráze posuvných částí brzd

Title Alternative:Innovation in measuring device power dependence on the runway sliding brake parts
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This thesis solves the innovation of test equipment for measuring the force depending on the track of sliding brake parts in the company TRW Automotive Czech sro Jablonec. Innovation is focused on creating a universal adapter to attach the brake pistons and fitting options during the measurement. Partial innovation is the selection of sensors and actuators. After identifying critical customer requirements and market research is the creation of 5 options. Subsequently, selected an option which is developed in detail and optimized. At the end of the work created stress calculations are described and the benefits of innovation.
Diplomová práce řeší inovaci zkušebního zařízení na měření závislosti síly na dráze posuvných částí brzd ve firmě TRW Automotive Czech s.r.o Jablonec nad Nisou. Inovace je zaměřena na vytvoření univerzálního adaptéru k uchycení brzd a možnosti uchycení pístků při měření. Dílčí inovace je výběr snímačů a aktuátoru. Po identifikování důležitých požadavků zákazníka a průzkumu trhu je vytvořeno 5 variant řešení. Následně je vybrána jedna varianta, která je do detailu rozpracována a optimalizována. Na konci práce jsou vytvořeny pevnostní výpočty a popsán přínos inovace.
Description
katedra: KST; přílohy: 1 CD-ROM, 24 výkresů; rozsah: 76 s. (83 441 znaků)
Subject(s)
test equipment for measuring the force depending on the track, universal adapter, piston grip, innovative engineering, disc brake, zařízení na měření závislosti síly na dráze, univerzální adaptér, uchycení pístků, inovační inženýrství, kotoučová brzda
Citation
ISSN
ISBN
Collections