Příčiny a důsledky kolumbijské imigrace do Španělska

Title Alternative:Causes and consequences of the colombian immigration in Spain
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The content of the work focuses on the questions of the Colombian immigrants in Spain. The work concentrates on the reasons which motivate Colombians to make a decision and emigrate, such as: better work opportunities, family reasons, problems of gender, improvement of quality of lifestyle or in case of escaping the violence. At the same time, the objective of the work is to observe the consequences of their arrival to Spain and problems they have to face. One part also introduces the organizations which help them. Moreover, the work compares the information gained from books specialized in the topic with the data obtained from questionnaires and interviews.
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku kolumbijské imigrace ve Španělsku. Práce zkoumá důvody, které motivují Kolumbijce k rozhodnutí emigrovat, jako jsou například: pracovní uplatnění, rodinné důvody, nerovnoprávnost mužů a žen, zlepšení životní úrovně nebo útěk před násilím. Jsou také sledovány následky příjezdu Kolumbijců do Španělska a nesnáze a problémy, s kterými se potýkají. Navíc se práce zaměřuje na organizace, které pomáhají imigrantům. Dále se porovnávají informace, získané z knih zaměřených na tuto problematiku, s údaji získanými na základě dotazníků a rozhovorů.
Description
katedra: KRO; přílohy: CD ROM; rozsah: 50 s. (76 769 znaků bez mezer)
Subject(s)
migration, immigration, emigration, colombian, organization protecting the immigrants, migrace, imigrace, emigrace, kolumbijci, pomáhající organizace
Citation
ISSN
ISBN