Variabilní dámská taška

Title Alternative:Variable ladies bag
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Cílem této bakalářská práce bylo vytvoření dámské variabilní tašky. Koncept variabilních tašek a oděvních doplňků celkově je v dnešní uspěchané době, kdy se vše rychle mění, velmi aktuální. Celá práce je inspirována skandinávským designem jak v jeho tradiční podobě, tak i v podobě, kterou získává v současnosti. Další podíl rešeršní části se zabýval Norskem s jeho neobvyklými klimatickými podmínkami, ale také Národními parky s krásnou a rozmanitou krajinou. Kromě dokonalé funkčnosti bylo také cílem vytvořit dojem, jako by si člověk s sebou nosil kousek opravdového Norska. Výsledkem práce je vypracování dámské variabilní tašky se systémem pro vpínání kapes dle požadavků majitelky. Pro dotvoření designu kabelky byla použita technologie strojové výšivky a sublimačního tisku. Kromě samotné kabelky byla dále vytvořena řada příslušenství v podobě kapes pro různé účely denní potřeby, například: taštička na kosmetiku, sáček na potraviny, větší kapsy na dokumenty a na oblečení. Mimo to byla vytvořena ještě peněženka a malá kabelka ? psaníčko stejného designu jako kabelka. Díky tomu vznikla sada výrobků s možností všestranného použití nejen odděleně, ale i všech částí dohromady během dne.
The aim of this work was to create the ladies variable bag. Concept of the variable bags and the fashion supplements in general is very modern, especially at the present time when everything is changing very quickly. Whole work has been inspired by Scandinavian design in its traditionla form. However, its modern way has been considered as well. Moreover, Norway which has unusual climatic conditions and Norwegian national parks which have beautiful and diverse landscape have been used as another conception. Besides the perfect functionality of the resulting ladies bag, it should make an impression as a peace of true Norway is carried together. The ladies variable bag with system for the attachment of pockets, which should provide better flexibility thus should fit to any owner, was manufactured. The technologies of machine embroidery and sublimation printing were used as the design featurs during manufacturing. Besides the variable bag itself some accessories for variou purposes in the form of pockets were created. These pockets should fulfil daily needs of any lady, for instance: cosmetics bag, food packaging, pocket for clothing and documents were created. In addition to these pockets the wallet and the small ladies bag with the same design as the main variable bag were manufactured. Therefore, all of these parts form a set of products with verstile utilization. Another advantage is that any accessory can be used as a part of bag or separately which can be advantageously used during the day.
Description
katedra: KDE; přílohy: CD ROM, katalog; rozsah: 47 s. (44 873 znaků)
Subject(s)
skandinávský design, norsko, vektorová grafika, rastrová grafika, výšivka, sublimační tisk, skandinavian design, norway, vector graphics, raster graphics, embroidery, sublime printing
Citation
ISSN
ISBN