Aurora Borealis Arctic Observatory

Title Alternative:Aurora Borealis Arctic Observatory
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This thesis is architectural solution to given assignment, according to international competition ofor hotel and observatory for observation of northern lights in Rovaniemi, Finland. Solution is based on detail analysis of perception and expectations of incoming visitors. Consequently applying the principles of philosophical course of phenomenology that was found by E. Husserl.On the given site are therefore, on the basis of previously mentioned principles, constructed to volumes. A hotel and an observatory which are connected by a path, which with these buildings imply the evolution of human perception.
Práce je architektonickým řešením zadaného tématu mezinárodní soutěže na hotel a observatoř pro pozorování polární záře ve finském městě Rovaniemi. Řešení je založeno na podrobné analýze vjemů a očekávání příchozího návštěvníka a následného vyvození a aplikace principů filozofického směru fenomenologie založeného E. Husserlem. Na základě těchto principů je v lokalitě vystavěny dvě samostatné hmoty hotelu a observatoře, které propojuje cesta, jenž spolu s hmotami budov implikuje vývoj lidského vnímání.
Description
katedra: KAR; rozsah: 21 s.
Subject(s)
Aurora Borealis, phenomenology, observatory, hotel, Finland, Rovaniemi, Aurora Borealis, fenomenologie, observatoř, hotel, Finsko, Rovaniemi
Citation
ISSN
ISBN