Použití Oracle APEX na dynamicky generované aplikace s parametricky definovanou vizuální a datovou strukturou

Title Alternative:Using Oracle APEX for dynamicaly generated applications, which have visual and data structure defined by parameters
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Tato práce se zaměřuje na možnost využití vývojového prostředí Oracle Application Express pro tvorbu aplikací, které nemají pevně danou grafickou ani databázovou strukturu. Ta je určena parametrickým nastavením v definiční tabulce a vzniká až za běhu aplikace. To je užitečné v případech, kdy se má jedna aplikace chovat jako více nezávislých nebo dochází k častým změnám v grafickém návrhu či datové struktuře. Vzhled a chování aplikace pak určuje kombinace pevně daných prvků společných pro všechny definice a z prvků definovaných parametricky. V této práci jsou popsány techniky a nástroje, které má programátor k dispozici a možnosti jejich použití. Ty jsou demonstrovány na praktickém příkladu tvorby konkrétní aplikace pro znalostní databázi ve firmě TOS VARNSDORF a.s.. V práci jsou uvedeny jak vývoj a funkcionalita, tak i zdrojové kódy aplikace, která vznikla na základě nabytých poznatků.
The thesis focuses on the possibility of using a development tool Oracle Application Express for developing applications that do not have a fixed graphical or database structure. Both are determined by parameters in the parametric definition table and is created at runtime. This is useful when an application is to act as more independent applications or there are frequent changes in graphic design or data structure. The appearance and behavior of the application determines the combination of fixed elements common to all definitions and elements defined parametrically. This paper describes the techniques and tools available to the programmer and the possibility of their use. They are demonstrated on a practical example of concrete application for knowledge base in the company TOS VARNSDORF a.s.. The paper presents development, functionality, and application source code, which was based on acquired knowledge.
Description
katedra: NTI; přílohy: 1 CD; rozsah: 44
Subject(s)
database, oracle apex, data structure, sql, web, html, databáze, oracle apex, datová struktura, sql, web, html
Citation
ISSN
ISBN