Návrh konstrukce a modelování kukly

Title Alternative:The design of Construction and modelling of Hood
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Cílem této práce bylo navrhnout postup konstrukce střihu kukly a její modelové úpravy. Tato konstrukce byla vytvořená na maketu hlavy s obvodem 555 mm. Nezbytná pro návrh konstrukce byla analýza a studie hlavy, jejích rozměrů a možností získání potřebných rozměrů. Dále jsou v práci uvedeny parametry, které je při konstrukcích oděvů z pleteniny nutné brát v úvahu. Nejdůležitější vlastností pleteniny použité pro střih kukly je pružnost, respektive její protažení. To bylo zjištěno pomocí laboratorních zkoušek a pokusů. Pomocí poznatků ze studií, analýz a výsledků ze zkoušek byl vytvořen postup konstrukce střihu kukly. Na výsledném střihu byla provedena modelace a následné porovnání vzniklých střihových dílů s díly zhotovenými v 3D konstrukci získanými z diplomové práce Kateřiny Vohnoutové.
The aim of this work was to project a new procedure for design of hood and its modifications. This design was created for headform with circumference of 555 mm. Studies of proportions of head were necessary for the structural design. We also worked out parameters that are necessary to think about. The most important feature of knitting that was used for cut of hood is the flexibility, and its elongation. This fact was found by laboratory experiments. We developed procedure for design cut of hood, because we used results of studies, analyzes. According to the final editing, we made out model and then we compared results from the cut parts with parts drawn 3D derived from diploma work written by Kateřina Vohnoutová.
Description
katedra: KOD; přílohy: 2 modely kukly, 3 střihy M 1:1, 1 CD ROM s plným zněním; rozsah: 53 s. (přílohy 7 s.)
Subject(s)
kukla, konstrukce střihu kukly, vlastnosti pletenin, pružnost, protažení, přídavky ke konstrukčním úsečkám, hood, construction style hood, properties of knit fabrics, flexibility, extension, additions to the lines construction
Citation
ISSN
ISBN