Spotřební chování zákazníků v oblasti bioproduktů

Title Alternative:Analysis of customers behavior in the area of organic products
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The Master?s Thesis called Analysis of customer?s behaviour in the area of organic products Main part is devoted to the organic products. At first is defined customer behaviour. Attention is devoted to the market segmentation according to different characteristics. The main part describes way of organic agriculture and organic products, their labelling and control authorities which provides monitoring of organic agriculture. There are described the basic rules of plant growing and animal breeding. There is brief mention about Fair Trade. Practical part of Thesis is focused on marketing research and then realization of marketing research in the area of organic product. It was explored people?s opinion on organic products, their shopping habits and foreknowledge in the area of organic products. The final part is focused on proposal of marketing strategies and recommendation for producers of organic food.
Diplomová práce Spotřební chování zákazníků v oblasti biopotravin je věnována oblasti bioproduktů. Nejprve je definováno obecné spotřební chování zákazníků. Pozornost je také věnována segmentaci trhu podle různých charakteristik. Hlavní část charakterizuje způsob chovu zvířat a pěstování rostlin ve sféře ekologického zemědělství a samotné bioprodukty, jejich značení a kontrolní orgány dodržující dohled nad ekologickým zemědělstvím. Jsou popsány základní pravidla pro pěstování rostlin a chov zvířat v ekologickém zemědělství. V souvislosti s biopotravinami jsou krátce zmíněny Fair Trade produkty. Praktická část práce se zaměřuje nejprve teoreticky na marketingový výzkum a následně na realizaci marketingového výzkumu v oblasti biopotravin. Pomocí dotazníkového šetření je zkoumáno povědomí a názory lidí na biopotraviny, jejich nákupní zvyklosti a informovanost o biopotravinách. Závěrečná část práce se zaměřuje na návrh marketingových strategií a doporučení pro výrobce biopotravin.
Description
katedra: KMG; přílohy: CD ROM; rozsah: 89 s.
Subject(s)
customer, customer behaviour, fair trade, labelling of organic products, market of organic products, market segmentation, marketing research, marketing strategy, organic agriculture, organic food, organic product, biopotravina, bioprodukt, ekologické zemědělství, fair trade, marketingová strategie, marketingový výzkum, segmentace trhu, spotřebitel, spotřební chování, trh biopotravin, značení bioproduktů
Citation
ISSN
ISBN