Kosmický průmysl a příležitosti pro české podniky

Title Alternative:Space industry and opportunities for Czech companies
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The aim of this thesis is to describe current state and importance of a space industry with emphasis on the United States and Europe and to point out options how Czech companies can participate. The first two chapters put space industry into economic context. The third chapter describes the history of the space industry in connection with continuing space exploration. Next chapter deals with current state of a global space economy and its main parts. The fifth and sixth chapters describe space industries in the United States and Europe with employment, wages and overall sales. Finally the last chapter is devoted to opportunities for Czech companies in space activities.
Cílem této diplomové práce je popsat současný stav a význam kosmického průmyslu s důrazem kladeným na území Spojených států a Evropy a dále pak upozornit na možnosti, jak se mohou české podniky do tohoto odvětví zapojit. První dvě kapitoly dávají kosmický průmysl do širších ekonomických souvislostí. Třetí kapitola popisuje historii kosmického průmyslu tak, jak se vyvíjel spolu s pokračujícím průzkumem vesmíru. Další kapitola je věnována současnému stavu globální vesmírné ekonomiky a jejím hlavním částem. Pátá a šestá kapitola popisují kosmický průmyslu ve Spojených státech a v Evropě spolu se zaměstnaností, mzdami a celkovými prodeji. A nakonec poslední kapitola se zabývá příležitostmi českých podniků v kosmických aktivitách.
Description
katedra: KOB; rozsah: 104 s.
Subject(s)
space industry, space economy, nasa, esa, public goods, space program, kosmický průmysl, vesmírná ekonomika, nasa, esa, veřejné statky, vesmírný program
Citation
ISSN
ISBN