Vznik a vývoj školy v Bradlecké Lhotě do roku 1918

Title Alternative:The Establishment and Development of the School in Bradlecká Lhota until 1918
Loading...
Thumbnail Image
Date
2011
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Bachelor's thesis is focused on school in the 19th century. Specifically, it deals with a general school in Bradlecká Lhota. It describes its origin and development. It focuses on establishment of school, the transformation of teaching staff, pupils and form of teaching. It provides an overview of social and regional origin of students. Great attention was given to the management teacher Joseph John Fucik. At the end of this thesis there are attached annex, which may serve to better focus on the topic.
Bakalářská práce je zaměřena na školu v 19. století. Konkrétně se zabývá obecnou školou v Bradlecké Lhotě. Popisuje její vznik a vývoj. Věnuje se založení školy, proměně učitelského sboru, žákům a podobě výuky. Přináší přehled sociálního a regionálního původu žáků. Velké pozornosti se dostává řídícímu učiteli Josefu Janu Fučíkovi. V závěru práce jsou připojeny přílohy, které mohou posloužit k lepší orientaci k danému tématu.
Description
katedra: KHI; rozsah: 83 s.
Subject(s)
Bradlecká Lhota, education, community, district, oneclass-school, Bradlecká Lhota, školství, obec, okres, jednotřídní škola
Citation
ISSN
ISBN