Příslušníci hnutí Skinheads v adolescentním věku

Title Alternative:Adolescent aged Members of Skinhead Movement
Loading...
Thumbnail Image
Date
2007
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The bachelor thesis has been framed into two main parts. The first part was denominated as a theoretical part and the second part was entitled as practical part. In the theoretical part we focused especially on family, school and age of puberty and the associated process of adolescent age. Farther we paid attention in this part on problems of ultra-movement called Skinheads and also with the related matters. In the practical part we paid attention to aims of the bachelor work, which was establishing relations of persons in adolescent age to the Skinheads movement, using these methods like, interviews with members of motion Skinheads and a case study of members of motion Skinheads. During conversations with all respondents we advanced according to premeditate thematic spheres. At the same time it was spontaneously replayed to answers of respondents and to development of single interviews.
Bakalářská práce byla koncipována do dvou hlavních částí. První část byla nazvána jako teoretická část a druhá část měla název praktická část. V teoretické části jsme se zaměřili zejména na rodinu, školu a období dospívání a s ním spojený vývoj adolescentů. Dále jsme se v této části věnovali problematice extremistického hnutí Skinheads a věcem s tím spojených. V praktické části jsme věnovali pozornost cílu bakalářské práce, kterým bylo zjištění vztahů jedinců v adolescentním věku k hnutí Skinheads, čehož jsme se pokusili dosáhnout použitím metod, a to rozhovoru s příslušníky hnutí Skinheads a případovou studií na příslušnících hnutí Skinheads. Během rozhovorů se všemi respondenty bylo postupováno podle předem připravených tématických celků. Zároveň bylo spontánně reagováno na odpovědi respondentů a na vývoj jednotlivých rozhovorů.
Description
katedra: KSS; přílohy: CD ROM; rozsah: 65 s., 2 s.
Subject(s)
teenagers, behaviour, social group, family, education, contemporary, extremism, skinheads, hobby, free time, free times activite, lives value, chování, dospívající, sociální skupina, rodina, výchova, vrstevníci, extremismus, skinheads, zájmy, volný čas, volnočasová aktivita, životní hodnoty
Citation
ISSN
ISBN