Návrh projektového vyučování na střední oděvní škole

Title Alternative:Proposal of project learning at secondary school clothing
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The subject of this work is proposal own project teaching in high school.Theoretical part deals with definition of the concept project teaching, its history and present, advantages and pitfalls. Also explains teaching methodology and their functions. Outlined as well the current state of the Secondary School of Design and Fashion in Prostějov, their focus to the future and the main objectives of the school program.The research part was performed to detect current state of using project teaching in high school clothing, as well as for detect degree of student satisfaction with the leadership and organization of the school and using the two methods, the questionnaire and interview. The research results are commented upon and illustrative idea processed into graphs.Based on theoretical findings and results research survey has been compiled project proposal aimed at developing project teaching to a specific high school. This project describes the teaching plan for individual subjects, to every month and is designed for all students of individual fields over time study in high school.
Obsahem této práce je návrh vlastního projektového vyučování na střední škole. Teoretická část práce se zabývá vymezením pojmu projektového vyučování, jeho historií i současností, předností a úskalí. Dále přibližuje metodiku výuky a jejich funkci. Nastiňuje také současný stav na Střední škole designu a módy v Prostějově, jejich zaměření do budoucna a hlavní cíle školního programu.Výzkumná část byla provedena pro zjištění současného stavu využívání rojektového vyučování na střední oděvní škole, dále pro zjištění spokojenosti studentů s vedením a organizací školy a to pomocí dvou metod, dotazníku a rozhovoru. Výsledky výzkumu jsou v práci okomentovány a pro názornější představu zpracovány do grafů.Na základě teoretických poznatků a výsledků výzkumného šetření byl sestaven návrh projektu zaměřený na rozvoj projektového vyučování na konkrétní střední škole. Tento projekt popisuje plán výuky pro jednotlivé předměty na každý měsíc a je určen pro všechny studenty jednotlivých oborů po dobu studia na střední škole.
Description
katedra: KPP; rozsah: 66s.
Subject(s)
- project teaching, teaching methods, creativity, methodology of project teaching, long term project, - projektové vyučování, vyučovací metody, tvořivost, metodika projektového vyučování, dlouhodobý projekt
Citation
ISSN
ISBN