Uplatnění tisku na manžestrových tkaninách

Title Alternative:Possibilities of printing corduroy fabrics
Loading...
Thumbnail Image
Date
2011
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The aim of this work was to show a reader a pile fabric - corduroy. The main task was to create a series of proposals - desens for a film printing on middle-series corduroy. An integral part was the view trought the beginning time of weaving in Europe, and Czech Republic, as well as the development of weaving in the Šluknov area and a Velveta Varnsdorf a.s. Production, processing and utilization of corduroy is another important topic, which was discuss in this work.
Cílem této práce bylo přiblížit čtenáři vlasovou tkaninu ? manšestr. Hlavním úkolem bylo vytvořit sérii návrhů ? desénů pro filmový tisk na manšestru se středními řádky. Nedílnou součástí je pohled do doby vzniku samotného tkaní v Evropě a českých zemích, dále také vývoj tkalcovství na Šluknovsku a vznik Velvety Varnsdorf a.s. Výroba, zpracování a využití manšestru je dalším důležitým tématem, o kterém se v práci pojednává.
Description
katedra: KDE; přílohy: CD; rozsah: 68 s.
Subject(s)
corduroy fabric, corduroy, velveta a.s, structure, spinning, weaving, textile printing, screen print, vlasové tkaniny, manšestr, velveta a.s, vazba, předení, tkaní, textilní tisk, filmový tisk
Citation
ISSN
ISBN