Mechanické vlastnosti kompozitních materiálů s krátkovlákenným čedičem

Title Alternative:Mechanical properties of composite materials with short fibres basalt
Loading...
Thumbnail Image
Date
2011
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Bakalářská práce s názvem Mechanické vlastnosti kompozitních materiálů s krátkovlákenným čedičem je rozdělena do tří částí. První část se zabývá obecnou charakteristikou vlastností kompozitních materiálů. Poté je zde popsána výroba, použití a vlastnosti čedičových vláken, ale také Lukosil M 130, který tvořil matrici. Druhá část, experimentální, se zabývá výrobou vzorků z Lukosilu M 130 a kompozitů tak, že odpadový materiál je smíchán spolu s Lukosilem M 130 a z výsledného materiálu jsou připraveny vzorky o různých tloušťkách. Následně jsou popsány zkoušky a přístroje, které byly použity pro testování kompozitů a vzorků z Lukosilu M 130. Poslední část se zabývá diskuzí výsledků. Obsahuje slovní a grafické vyjádření dosažení výsledků testů a jejich shrnutí.
This bachelor thesis called Mechanical attributes of composite materials with short-fiber basalt is divided into three parts. The first part deals with general characteristic of composite materials. Then the production, usage and attributes of basalt fibers are being described, as well as Lukosil M 130, which creates matrix. The second part, experimental one, deals with Lukosil M 130 and composite samples production so that waste material is mixed with Lukosil M 130 and samples of various thicknesses are prepared. Tests and tools used for testing composites and samples from Lukosil M 130 are then described. The last part focuses on discussing on findings. It contains word and graphic references of obtained results and their summarization.
Description
katedra: KHT; přílohy: CD; rozsah: 66 s.
Subject(s)
kompozitní materiály, výztuž, matrice, čedičová vlákna, lukosil m130, mechanické vlastnosti, composite materials, reinforcement, matrix, basalt fiber, lukosil m 130, mechanical properties
Citation
ISSN
ISBN