Co očekávají předškolní děti od školy?

Title Alternative:What Do Pre-primary Children Expect from School?
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The diploma thesis focuses on the expectations of preschool children from the time they enter school. The teoretical part introduces the problems of the child's socialization process, preparation for school and school readiness assessments. An integral part is also the definition of preschool age from a developmental perspective. The empirical section describes research, whose aim was to find what are children's ideas about what awaits them at school.
Diplomová práce se zaměřuje na představy a očekávání předškolních dětí od školy. Teoretická část uvádí do problematiky procesu socializace dítěte, přípravy na školu a posuzování školní zralosti. Nedílnou součástí je také vymezení předškolního věku z vývojového hlediska. V empirické části je popsán výzkum, jehož cílem bylo zjistit, jaké jsou představy dětí o tom, co je čeká ve škole.
Description
katedra: KPV; rozsah: 93 s., 7 s. přílohy
Subject(s)
socialization of child, preschool age of child, school maturity, postponement of school attendance, passing from nursery to primary school, preparation for school, socializace dítěte, předškolní věk dítěte, školní zralost, odklad školní docházky, přechod z mateřské školy na základní školu, příprava na školu
Citation
ISSN
ISBN