Práce sestry v poradně pro hyperlipidemie (zjišťování antropometrických parametrů, edukace pacienta o režimu a dietě)

Title Alternative:Work of nurse in the outpatient department of hyperlipidemia (survey of anthropometric parameters, patient education about diet and mode)
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The theme of my bachelor's theses is Work of nurse in the outpatient department of hyperlipidemia (survey of anthropometric parameters, patient education about diet and mode). This work inquires whether at all, and how much those patients observe rules and commands given them by consultants, doctors from the clinic. In my research I tried to find the answer to the very important question: Are patients with lipidic metabolism disorder aware of seriousness of their illness, and of risks associated with it? I did my research on patients of Clinic for Patients with Hyperlipidemia at Krajska Nemocnice,(Regional Hospital) Liberec,a.s. It was done in quantitative form using questionnaires. This work is not based on any hypothesis or theory neither works nor comes to conclusion of any. I believe that goals I set for in my bachelor's theses have been accomplished.
Téma mé bakalářské práce je Práce sestry v poradně pro hyperlipidemie (zjišťování antropometrických parametrů, edukace pacienta o režimu a dietě). Práce zkoumá, zda vůbec a do jaké míry pacienti dodržují pravidla a příkazy, jež jim dali odborníci - lékaři z poradny. Důležitou otázkou, na kterou jsem se snažila při mém průzkumu najít odpověď, je: Uvědomují si pacienti s poruchami metabolizmu tuků závažnost svého onemocnění a rizika s ním spojená? Výzkum jsem prováděla na pacientech v poradně pro hyperlipidemii v Krajské nemocnici Liberec, a.s., a to kvantitativní formou pomocí dotazníků. Má bakalářská práce není založena na žádné hypotéze, s žádnou nepracuje, ani k žádné nedochází. Věřím, že cíle, které jsem si pro svou práci vytyčila, byly splněny.
Description
katedra: UZS; přílohy: 2 CD; rozsah: 79 s.
Subject(s)
hyperlipidemia (hyperlipemia), hyperlipoproteinemia, plasmatic lipids, treatment, measures in regimen, risk factors, hyperlipidemie, hyperlipoproteinémie, plazmatické lipidy, léčba, režimová opatření, rizikové faktory
Citation
ISSN
ISBN