Měřenkový systém v oděvní výrobě

Title Alternative:Using methods of MTM -Made to Measure, the CAD system in clothing manufacture
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Cílem moje bakalářské práce je meřenkový systém v oděvní výrobě a možností využití metody MTM- Made o Measure, v rámci CAD systému. V první častí bakalářské práce jsou popsané výrobní proces a jeho etapy, velikostní sortimenty které používají v České Republice, typy a možností příkazů MTM v PGS. Druhá část se zabývá stručným popisem tělesných odchylek a analýzou navrženého dotazníku. Podle výsledku jsem vybrala nejvíc požadované úpravy a analyzovala metody jích řešení v rámci programu MTM. Jako konkrétní přiklad využiti metody MTM , jsem provedla úpravu střihu dámských kalhot na konkrétní postavu.
The subject of my Bachelor Degree Thesis -"Using methods of MTM -Made to Measure, the CAD system in clothing manufacture". The first part of my work describes manufacturing process standard sizing systems that are used in the Czech Republic, the types of commands and options MTM in PGS. The second part deals with description of figure deviations and of the proposed questionnaire. According to the results I chose the most requested adjustments, analyzed method of solution in MTM program. As concrete examples of MTM methods , I made arrangements to cut women's pants a specific figure.
Description
katedra: KOD; rozsah: 52 s. (36 265 znaků)
Subject(s)
technická příprava výroby, konstrukce oděvu, velikostní sortiment, dob, haka, mtm, technical preparation of production, clothing construction, sizing systems, dob, haka, mtm
Citation
ISSN
ISBN