Užitné vlastnosti ochranných oděvů ve vztahu k tvarovému řešení a použitému materiálu

Title Alternative:USABLE ATTRIBUTES OF SAFETY CLOTHES RELATED TO SHAPE SOLUTION AND USED MATERIAL
Loading...
Thumbnail Image
Date
2011
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Diploma thesis is concerned with design of chosen type of safety apparel and project activity for process certification. Theoretical part is focused on safety a health protection during working activities and relevant rules and norms. Further, it is concerned with necessary steps for certification and introduction of product for the market. Practical part is already focused for specific kind of safety apparel, concretely for users of manual power saw. It is defined, which aspects are relevant, and based in these aspects the proposal is made. In the last section is model project, which is designated for process of certification.
Diplomová práce se zabývá návrhem vybraného typu ochranného oděvu a tvorbou projektu určeného pro proces certifikace. Teoretická část je zaměřena na bezpečnost a ochranu zdraví při práci, související předpisy a normy. Dále se zabývá nezbytnými kroky pro certifikaci a uvedení výrobku na trh. Praktická část je již zaměřena na konkrétní druh ochranného oděvu, a to na oděv pro uživatele ručních motorových pil. Je definováno, jaká hlediska jsou při návrhu vybraného typu oděvu relevantní, a na základě těchto hledisek je návrh oděvu vytvořen. V poslední části práce je zpracován vzorový projekt, který je určen pro proces certifikace.
Description
katedra: KOD; přílohy: 1CD; rozsah: 100
Subject(s)
safety apparel, personal protective aids. safety and health protection during work, risk analysis, judge agreement, work in forest, users of power saw, attire comfort, ergonomics, apparel design, material, ochranný oděv, osobní ochranné pracovní prostředky, bezpečnost a ochrana zdraví při práci, analýza rizik, posuzování shody, lesnické práce, uživatele motorových pil, oděvní komfort, ergonomie, konstrukce oděvu, materiál
Citation
ISSN
ISBN